• Nolkel

Nolkel

Het project ‘Nolkel’ is een opdracht van Innovator Arnoud van der Heijden.
Arnoud werd in 2011 geconfronteerd met stembandkanker waarna bestralingen en een operatie volgden. Door deze operatie verloor Arnoud een van zijn zintuigen die hij daarna erg miste, maar uiteindelijk wist terug te krijgen door middel van zijn unieke uitvinding: de Nolkel.

De Nolkel is een hulpstuk dat niet continu gebruikt wordt maar wat op verschillende momenten van de dag kan helpen om het leven aangenamer te maken. Iets wat voor mensen na een laryngectomie (operatie waarbij het strottenhoofd wordt verwijderd) erg waardevol kan zijn. Volgens Arnoud geeft de Nolkel niet alleen een zintuig terug maar geeft het ook de mogelijkheid om weer op een normale en gezondere manier te kunnen ademen. Wat in huis, bij het sporten of wandelen erg prettig is.

Helaas voor Arnoud bleek uit onderzoek dat het daadwerkelijk ontwikkelen van het hulpstuk om meerdere redenen geen haalbare kaart. Uit het onderzoek bleek ook dat er op dit moment geen plek is waar mensen die laryngectomie ondergaan zijn terecht kunnen voor informatie. Tegelijkertijd is er wel degelijk behoefte aan een plek waar deze mensen antwoorden kunnen krijgen op hun vragen.

Na overleg tussen Arnoud en het projectteam is besloten om deze groep mensen in deze informatie te gaan voorzien. Op deze website kunnen gelaryngectomeerden vanaf nu alle informatie vinden die zij nodig zijn en kunnen zij terecht met al hun vragen.

Via onderstaand emailadres kunt u direct contact opnemen met de Innovator van het Nolkel-project:

Arnoud van der Heijden
email: avdheijden@home.nl

Innovator

Students

Experts