• Rebeacher

Rebeacher

De ontwikkelaar van de Rebeacher, Herbert van Oeveren, is begonnen met dit idee in 1983. Na enige jaren een bedrijf te hebben gerund dat zich focuste op het reinigen van olie uit olietanken, besloot Herbert verder te studeren en zo heeft hij onder andere milieukunde en bodem onderzoek gestudeerd. Naar aanleiding van een olie ramp in Koeweit besloot hij zich te gaan richten op het reinigen van olie op stranden.
 
Momenteel wordt olie verwijderd van het strand door shovels te gebruiken die het olie van het strand af scheppen, op deze manier gaat er erg veel zand verloren en ook kost het erg veel mankracht om olie op deze manier te verwijderen. De kosten zijn erg hoog, er kan dan gedacht worden aan bedragen van €1.000.000 per kilometer.
 
Door de Rebeacher te gebruiken kunnen deze kosten aanzienlijk worden gedrukt. De Rebeacher is een stuk efficiënter en sneller. Er kan met een snelheid van +- 8 kilometer per uur over het strand worden gereden en alleen de toplaag van het zand wordt verwijderd waardoor alleen het zand met olie wordt verwijderd.
Wat ook een voordeel is, is dat doordat er minder zand wordt verwijderd dit ook niet hoeft te worden afgevoerd wat aanzienlijk de kosten drukt.
 
De kosten om een Rebeacher te maken is 40.000 euro per unit. De kosten om één Rebeacher te maken is dus relatief erg laag, wat het ook weer aantrekkelijker maakt om er gebruik van te maken.
 
Een Rebeacher is 4000 kilo zwaar, kan tot 20 centimeter diep olie verwijderen van een oppervlakte die uit zand bestaat. De Rebeacher kan ook kleine steentjes oppakken tot een grootte van 2cm.
De productie tijd van de Rebeacher is 2 weken. De trommel draait met de zelfde snelheid als het voertuig dat de Rebeacher voort trekt. Er is dus gaan sprake van een aparte overbrenging. De simpliciteit van het apparaat is ook zijn grootste kracht.

 

Het doel van Herbert is niet om rijk te worden maar om landen of gemeentes een mogelijkheid te bieden op een efficiënte manier olie op te kunnen ruimen van stranden. Zijn hoofddoel is dus het beschikbaar stellen van dit apparaat.

 

Heeft u tips of ideeën voor Herbert? Neem dan contact op via e-mail:
herbertvanoeveren@gmail.com

Innovator

Students

Experts